La línia del tren de la Pobla incrementa en un 34% el volum de passatgers durant el 2023

Més de 7.000 joves fan servir la T-Jove i es multipliquen per 4 les descàrregues de la nova T-16

TREN LLEIDA LA POBLA DE SEGUR FGC

La línia de Lleida a la Pobla de Segur ha incrementat en un 34% el volum de passatgers durant el 2023. Ha tancat amb 372.229 viatgers i una part d’aquest increment, 26.900, s’atribueix a les millores del passat abril. La delegada del Govern a Lleida, Montse Bergés, ha dit que és un exemple de “bona pràctica” en la gestió de Rodalies. D’altra banda, l’any passat més de 7.000 joves es van beneficiar del transport pública arran de la implantació de la T-Jove i es van multiplicar per 4 les descàrregues de la nova T-16. Properament, el Govern espera resoldre el problema de la falta de personal de secretaria i intervenció en ajuntaments petits gràcies al centenar de persones que opten a la borsa de treball que s’ha obert per cobri places.

En el marc de l’esmorzar informatiu que ha ofert la delegació del Govern als mitjans de comunicació amb motiu de l’Any Nou, Bergés ha remarcat que fa un any i un mes que està al càrrec on hi va arribar després de la inhabilitació del seu antecessor, Bernat Solé, per la causa de l’1-O quan era alcalde d’Agramunt. La delegada ha assegurat que després d’aquest temps es comencen a veure els fruits de les prioritats fixades en l’agenda rural i la transformació feminista a la vegueria.

Acompanyada de la major part de directors dels serveis territorials a Lleida, Bergés ha parlat també d’Educació i ha destacat que s’han posat en marxa 9 llars d’infants en 9 municipis rurals. Un fet que ha relacionat directament com un dels efectes de la gratuïtat de l’I2. En concret són els pobles de Verdú, Juncosa, Sant Ramon, El Soleràs, L’Espluga Calba, l’Albagés, Torrelameu, Sidamon i La Sentiu de Sió.

També ha parlat de l’aposta per la bioeconomia circular que s’ha materialitzat amb l’obertura d’una oficina tècnica al Parc Científic de Gardeny amb l’objectiu que qualsevol que vulgui tirar endavant una iniciativa en aquest àmbit trobi les eines necessàries per a poder-ho fer. Així, ha fet referència a la planta de pre escalat de la proteïna alternativa al ‘bio polígon’ d’Alcarràs, de la qual el passat 29 de desembre es va adjudicar l’avantprojecte i ara hi ha un període de 3 mesos per presentar-lo.

En matèria cultural, Bergés ha parlat de la nova línia d’activitats culturals per municipis de menys de 1.000 habitants. Més d’un 90% (89 pobles) ha demanat la subvenció i això permetrà que enguany es facin més de 300 espectacles i activitats culturals en aquests municipis. D’altra banda, el 19 de gener finalitza el procés de licitació de les oficien bancàries mòbils que ha de permetre l’accés a serveis bancaris als 79 municipis de la vegueria de Lleida que actualment no tenen cap oficina.

Finalment, Bergés ha destacat la “inversió històrica” en matèria de salut que es materialitzarà enguany amb una gran transformació de l’Hospital Arnau de Vilanova. S’hi ha invertit 46,3 MEUR en el nou edifici de Consultes Externes, que formarà part d’un conjunt d’obres que els propers anys modernitzaran tot el parc hospitalari, amb un pressupost de 80,3 MEUR.

Informa: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.