Balaguer tornarà a l’època medieval del 23 al 26 de maig

La Festa de l’Harpia començarà ja en dijous amb una ruta gastronòmica pels bars i restaurants de la ciutat

Balaguer es tornarà a vestir d’època per la Festa Medieval de l’Harpia. Des del 23 fins el 26 de maig el Centre Històric de Balaguer tornarà a viure un dels grans esdeveniments de la ciutat, sent aquest any l’eix principal de la festa i de la Jornada d’Estudis Rei Pere el Cerimoniós la commemoració dels 600 anys de la mort de la comtessa Isabel d’Aragó, i concretament de la maternitat en l’Edat mitjana.

Una de les principals novetats és que l’Harpia Balaguer Medieval començarà enguany el dijous al vespre, amb una ruta gastronòmica pels bars i restaurants de la ciutat, acompanyats d’una cercavila amb el grup Els Taverners i Maria Bullfarines.

Des d’aquí i fins el diumenge s’aniran succeint desenes d’activitats, entre les quals en destaca el plat fort de dissabte amb la rebuda dels Comtes i la baixada de torxes des del Castell Formós, enguany fent més partícips a les diferents entitats culturals de la ciutat.

Com en cada edició la festa anirà farcida d’espais com la Mostra d’antics oficis o el mercat medieval, i com a novetat hi haurà una zona de jocs de rol i de taula situada al parc del riu, per tal d’intentar atreure un públic més jove amb aquest nou espai i amb d’altres activitats.

Una vegada més però es mantenen les activitats ben consolidades en l’imaginari d’aquesta festa com és el safareig de la Reguereta amb l’Associació de Dones Rurals, o la tradicional ballada de l’Harpia.


Informa: Gerard Díaz Tribó

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.