Vestits de torero fets a Balaguer de la mà de la comunitat de monges clarisses

Entre fils d’or i argent i lluentons, la comunitat de monges clarisses de Balaguer dedica part de la seva jornada a confeccionar vestits de torero encarregats per un sastre. Aquesta és només una de les moltes tasques que realitzen en el seu dia a dia, i és que per a elles el treball és un do de Déu. Aquesta feina a més les omple perquè és molt creativa i és un mitjà econòmic per a mantenir-se.

Treballen en equip, és una tasca delicada que requereix una bona comunicació per atendre les necessitats de cadascuna de les germanes.

Han après des de zero a cosir aquests vestits de seda coberts amb fil de canonet d’or, plata o atzabeja i cristalls. També han hagut d’introduir noves paraules i conceptes per realitzar correctament les comandes que reben.


Informa: Anna Requena

7 comentaris

 • Antitaurina

  Mira que bé, avolim els toros a catalunya, reconvertim places de toros com la monumental de barcelona… I ara aquestes dones fan “trajes de torero”!!
  Aquestes dones que a més, haurien destimar-se totes les criatures de la terra, serveixen i engalanen a aquests tipejos que es dediquen a maltractar i matar animals a sang freda, pel gaudi d’uns quants…
  Quina pena i quina vergonya!!!!!

  • Clemencia

   Un poco de respeto, ellas hacen un trabajo, como otro y nada más. Yo no sería tant critico con ellas, antes usted mire si su comportamiento o lo que hace es todo correcto, que no perjudica a terceros.

 • Totalment d’acord amb tu, Antitaurina. Com a clarisses, sembla que es passen pel forro el respecte que el el fundador Francesc d’Assis tenia pels animals, als que considerava germans. Fan fastiguet.

  No són “diestros”; són “siniestros”.

 • Magdala

  PRIMER: ensurt. SEGON: sorpresa . TERCER: pena. No podrien trobar un altra medi.

 • Clemencia

  Un poco de respeto, ellas hacen un trabajo, como otro y nada más. Yo no sería tant critico con ellas, antes usted mire si su comportamiento o lo que hace es todo correcto, que no perjudica a terceros.

 • Jorge Perez

  Vergüenza de mujeres, se dicen piadosas y se lucran cosiendo la ropa para los asesinos y torturadores de animales.

 • Jorge Pérez

  Lo más disparatado de todo es que la orden fue fundada por san Francisco de Asís y santa Clara de Asís en 1212

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.