Un nou sistema de sensors permet detectar fuites d’aigua a la xarxa de canonades de manera “immediata” a Balaguer

Els aparells instal·lats a les aixetes de pas detecten el so de l’aigua i alerten de l’incident als tècnics municipals

La Paeria de Balaguer ha detectat 3 “petites” fuites d’aigua a la xarxa de canonades mitjançant un nou sistema de sensors. Es tracta d’un aparell amb una targeta SIM incorporada que registra informació auditiva sobre la presència d’aigua al subsol. En cas de fuga, el sensor detecta el so de l’aigua i un programa informàtic a l’abast dels tècnics municipals genera una icona d’alerta. “La tasca de localització és immediata”, ha assegurat Jordi Betbesé, tècnic del servei municipal de l’aigua de Balaguer. El consistori ha instal·lat una cinquantena d’aparells en diferents aixetes de pas dels carrers de la banda esquerra del riu Segre i la previsió és estendre aquest sistema a tota la xarxa de subministrament amb un total de 95 sensors.

Els aparells, instal·lats a una distància d’entre 150 i 200 metres, localitzen fuites “indetectables” a l’ull humà sota el sòl urbà durant la nit, moment que els sensors fan una revisió auditiva de la zona. “Quan fa soroll de fuita, alguna cosa hi ha”, ha explicat Betbesé, qui també ha afegit que els aparells creen una alerta del lloc on hi ha la possible fuga.

A partir d’aquí, els tècnics examinen la zona amb cascs per analitzar l’abast de la filtració i estudiar-ne les possibles solucions. De fet, des del consistori han explicat que actualment s’està treballant per frenar les “petites” fugues que s’han detectat fins ara. Sigui com sigui, Betbesé ha apuntat que gràcies als sensors, la xarxa de canonades està controlada “al dia”.

En aquest sentit, el regidor de l’Àrea de Serveis Urbans, Règim interior, Seguretat i Habitatge, Jesús Cienfuegos, ha destacat que la voluntat de la mesura és optimitzar l’aigua potable i reparar les possibles avaries.

L’actuació té un cost d’uns 30.000 euros subvencionats per la Diputació de Lleida.


Informa: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.