La família de Marcel·lí Bergé fa una crida per documentar l’obra del pintor

L’obra del pintor serà l’encarregada de donar el tret de sortida a un cicle d’exposicions d’artistes locals que el museu i la Paeria de Balaguer iniciaran durant el mes de març.

La família del pintor balaguerí Marcel•lí Bergé, a través del Museu Comarcal de la Noguera, ha fet una crida per poder documentar l’obra d’un dels artistes més prolífics de la ciutat.
Cent anys després del naixement del pintor es pretén ampliar l’inventari de tot el seu llegat artístic. Bergé es va caracteritzar per les seves obres per encàrrec, els retrats i els bodegons, però també per la seva última etapa on predominava l’obra surrealista. Pel que es coneix sobre el pintor la tècnica més utilitzada era la de l’oli sobre tela tot i que també n’emprava d’altres.
Precisament l’obra de Bergé serà l’encarregada d’inaugurar la sèrie d’exposicions d’artistes locals ‘A cop de pinzell’ que el museu i la Paeria de Balaguer iniciaran el pròxim mes de març.
L’any 2013, després de la mort de l’artista, la família ja va cedir part del seu llegat al museu de la Noguera qui en va assumir la custòdia. Ara des de l’equipament comarcal s’han ofert per rebre tota la informació possible sobre l’obra del pintor.

Informa: Miquel Àngel Daviu Llovera

2 comentaris

  • un observador

    Felicitats al Museu de la Noguera per aqueesta iniciativa. Tinc moltes ganes de conèixer l’obra dels pintors balaguerins. Espero que en donin prou publicitat quan ho facin.

  • María Josefa Fernandez

    Exelen idea!!! Desitjo amb impaciencia que harrivo el día.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.