Balaguer demana el toc de queda nocturn

Jordi Ignasi Vidal destaca que les dades han empitjorat els darrers dies i que amb la situació actual la ciutat entraria en els barems per aplicar les restriccions

El toc de queda nocturn anunciat ahir pel govern afecta 161 municipis de Catalunya. Si el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya autoritza la mesura, s’aplicarà als municipis de més de 5.000 habitants amb una incidència acumulada igual o superior als 400 casos diagnosticats per cada 100.000 habitants en els darrers set dies o bé aquells envoltats per altres municipis amb aquests índexs. Alguns dels municipis que no s’han vist afectats per aquest anunci creuen que també se’ls hauria d’aplicar ja que les dades de contagis evolucionen molt ràpidament. És el cas de Balaguer.

El paer en cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, creu que la ciutat hauria de formar part dels municipis inclosos en el toc de queda que ha anunciat el Govern català entre la una i les sis de la matinada per a les poblacions amb més incidència de la Covid-19.

I és que el govern ha fixat la mesura amb les dades consolidades del 10 de juliol, en que la situació a la ciutat era bona, a diferència d’ara on el risc de rebrot es situa per damunt dels 800 punts.

És per això que des del consistori s’ha demanat que se’ls inclogui a la llista de municipis on s’aplicaran les restriccions.

Pel que fa als dubtes d’alguns alcaldes i alcaldesses de com controlar les noves restriccions per la falta d’efectius, Vidal confia en la responsabilitat dels ciutadans.

Mentrestant, a Balaguer el que es limitarà serà l’accés als parcs públics a partir de dos quarts d’una de la matinada.

La ciutat també està duent a terme aquests dies vacunacions massives en diferents franges d’edat.


Informa: Carla Vilaseca i Vilarasau

1 comentari

  • un observador

    Doncs ningú ho diria perquè a tota la població hi ha un excés de confiança increïble.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.