Una quarantena de joves de la Noguera i l’Alt Empordà participen a l’Encomarca’t

El centre històric de Balaguer va ser el passat dilluns el punt de sortida de la segona edició de l’ Encomarca’t, una trobada entre joves de la Noguera i de l’Alt Empordà que aplega una quarantena d’inscrits/es, una desena més que l’any passat, confirmant així la seva consolidació. El projecte, impulsat per les Oficines Joves dels consells comarcals de la Noguera i l’Alt Empordà i amb el suport de la Direcció General de Joventut de la Generalitat i les coordinacions generals de Joventut a Lleida i Girona,té com a objectiu l’ intercanvi d’experiències i coneixements entre les/els joves i les/els tècnics de Joventut de les dos comarques. La intenció és compartir problemàtiques, necessitats i inquietuds juvenils, així com també afavorir l’ intercanvi cultural i lúdic a través de la descoberta del territori. Un altre dels trets distintius del projecte, que s’allargarà durant cinc dies i finalitzarà el proper 5 de juliol a Figueres, és que les/els adolescents participants, d’entre 14 i 21 anys,exerceixen d’amfitrions/es per donar a conèixer la seva comarca als de l’altra.

La segona edició de l’Encomarca’t va arrencar aquest dilluns 1 de juliol al casal Lapallavacara de Balaguer amb un acte de recepció institucional dels joves participants de l’Alt Empordà. L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal i la vicepresidenta en funcions del Consell Comarcal de la Noguera, Sònia Valero. Posteriorment els i les joves van fer una visita al Centre d’Interpretació de l’Or del Segre i una visita guiada pel casc antic de Balaguer. D’aquesta manera, la vintena d’inscrits de diferents municipis de la Noguera van poder començar a exercir de “guies turístics” de la seva comarca.

El programa d’activitats va continuar el dimarts amb una sortida al congost de Mont-rebei també han realitzat un taller nocturn d’observació d’estrelles. L’estada a la Noguera finalitzarà el 3 de juliol amb una visita diürna al Centre d’Observació de l’Univers (COU), a Àger. Aquell mateix dia el projecte es desplaçarà a l’Alt Empordà, amb una visita guiada a Figueres, basada en un itinerari de caire històric que repassa els bombardeigs i els refugis a la ciutat durant la Guerra Civil espanyola. L’endemà està prevista una sortida amb barca des de Roses fins a Cadaqués, resseguint les cales del sud del Parc Natural del Cap de Creus. L’últim dia es reservarà per visitar el Museu Memorial de l’Exili, a la Jonquera, i la mina d’en Negrín, a la Vajol, on el govern de la segona República va amagar fons del Banc d’Espanya i obres d’art del Museu del Prado durant la Guerra Civil.


Informa: Redacció

Foto: Consell Comarcal de la Noguera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.