‘Pobles vius’ es concentra a Balaguer per exigir al Govern que aturi el projecte de la central de biogàs a La Sentiu

Ho fan després de conèixer que el pla urbanístic s’haurà de sotmetre novament a l’aprovació d’Urbanisme

Una vintena de persones de la plataforma ‘Pobles Vius’ s’han concentrat avui davant el Consell comarcal de la Noguera en motiu de la sessió informativa que ha realitzat la directora general d’Agricultura i Ramaderia, Elisenda Guillaumes, amb diferents edils de la comarca.

I és que aquesta setmana s’ha conegut que el Pla Especial Urbanístic Autònom (PEUA) de la central de biogàs projectada a La Sentiu de Sió, que havia de facilitar la seva construcció, no ha superat el tràmit d’exposició pública i per tant haurà de tornar al punt de partida.

Segons els Serveis territorials d’Urbanisme, la documentació complementària requerida a l’empresa després de l’aprovació inicial no es corresponia amb la que havia presentat anteriorment, i això suposava un defecte greu de forma.

Aquest PEUA tampoc hauria superat el tràmit d’aprovació provisional, ja que no complia amb les normatives de distàncies amb explotacions ramaderes properes, tal com denunciava la plataforma en les seves al·legacions.

Els concentrats han rebut Guillaumes amb pancartes per protestar contra la seva gestió, demanant poder ser partícips de la reunió, i han exigit al Govern que deixi de considerar aquest projecte com a “estratègic per al territori” i el retiri.


Informa: Gerard Díaz Tribó

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.