Montgai aconsegueix recuperar una gran part de les trinxeres de la Guerra Civil

Aquest 2023 es compleixen 15 anys de l’inici de l’operació de recuperació d’aquests enclavaments de memòria històrica, que tenen com a emblema la trinxera dels Tossals

Aquest 2023 es compleixen 15 anys de l’inici de l’operació de recuperació d’uns enclavaments de memòria històrica a Montgai. Les trinxeres dels Tossals, recuperades en un 15%, i les de la Font Amarga i les de la Pleta, restaurades entre un 90 i un 100%, son tres espais històrics de la Guerra Civil que formen part de la línia defensiva de l’exèrcit republicà en aquest municipi.

Les dels Tossals, de fet, son considerades segons alguns experts com una de les més ben recuperades de Catalunya. Això les converteix en un gran atractiu turístic i en un orgull per al poble per la feina feta els darrers anys.

Des de l’Ajuntament remarquen que cal tenir en compte que aquesta zona és calcària i per tant cal vigilar molt a l’hora de consolidar el terreny, perquè és molt delicat.

A hores d’ara les tasques les realitza cada any un empresa contractada que utilitza un sistema que ens portaria a l’època mateixa de les trinxeres, sobretot per la dificultat d’accés en aquests espais.

Les actuacions de recuperació i manteniment d’aquests espais històrics es financen a través d’una línia d’ajuts específics de la Diputació de Lleida i a través del Memorial Democràtic de la Generalitat.


Informa: Gerard Díaz Tribó

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.