L’UME desinfecta la residència de gent gran d’Àger on es va detectar un brot de coronavirus

Vint avis han donat positiu i es troben aïllats en una part del centre, mentre un va morir a l’Hospital del Pallars

Efectius de l’excèrcit a l’entrada de la residència d’Àger, equipats per definfectar-la. Imatge del 30 de març de 2020. (Horitzontal)

Efectius de la Unitat Militar d’Emergències (UME) de l’Exèrcit han dut a terme aquest dilluns treballs de desinfecció a la residencia de gent gran d’Àger (Noguera) on es va detectar un brot de coronavirus, després de la petició que va fer l’Ajuntament. A l’equipament, una vintena d’avis han donat positiu per la covid-19, els quals es troben aïllats en una part del centre, mentre un dels residents va morir fa uns dies a l’Hospital del Pallars de Tremp per coronavirus. Paral·lelament, membres del Grup Sanitari de l’Exèrcit de Terra s’han desplaçat a l’Aran a petició del Conselh Generau on també duran a terme tasques de desinfecció a la residència i a l’Espitau Val d’Aran, entre aquest dilluns i dimarts.
Més d’una vintena d’efectius de la Unitat Militar d’Emergències s’ha desplaçat aquest matí per desinfectar la residència d’Àger. Els treballs s’han centrat a l’interior de l’equipament on quatre membres de l’UME ha aplicat lleixiu i altres productes desinfectants amb motxilles i també han dut a terme altres tasques de neteja de les instal·lacions. L’actuació s’ha fet arran de la petició que va fer l’Ajuntament d’Àger, segons ha indicat l’alcaldessa Mireia Burgués. Es tracta de la primera actuació de l’UME a les comarques de Lleida durant la crisi del coronavirus.

Actualment, a la residència d’Àger hi ha vint avis amb coronavirus, que es troben aïllats en una part del centre que es va habilitar especialment. Uns altres cinc, que no presenten símptomes, es troben a les zones comunes per tal d’evitar el contacte amb els usuaris que han donat positiu. Així mateix, quatre residents han mort en les darreres setmanes a l’Hospital del Pallars, tot i que només una de ves víctimes va donar positiu per la covid-19, segons ha explicat l’alcaldessa.

D’altra banda, al menys, quatre treballadors del centre han donat positiu per coronavirus, tot i que altres es va agafar la baixa per haver estat en contacte amb els residents afectats. Alguns d’aquests ja s’han reincorporat de nou al lloc de treball després que es descartés que patissin la malaltia. Aquest fet i les contractacions d’urgència de professionals que va haver de fer l’Ajuntament han permès al centre poder comptar amb els efectius necessaris per al dia a dia, segons Burgés. A la vegada, aquest cap de setmana la residència ha rebut diferent material de protecció per als treballadors i residents com ara mascaretes, guants i bates.

Desinfecció de la residència i de l’hospital de Vielha

Al marge de l’actuació de l’UME a Àger, membres del Grup Sanitari de l’Exèrcit de Terra estan duent a terme aquest dilluns i dimarts tasques de desinfecció a l’Aran, en concret a la residència de gent gran i a l’Espital Val d’Aran de Vielha, tal com havia sol·licitat el Conselh Generau d’Aran al Ministeri de Defensa. Aquesta agrupació militar ja va desinfectar dissabte la residència de gent gran de Sort, de la mateixa manera que uns dies abans ho havia fet a la de la Pobla de Segur, en la qual també es va detectar un brot de coronavirus. Cal recordar que Salut té confirmats, com a mínim, casos de coronavirus en onze residències de gent gran de la demarcació de Lleida.


Informa: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.