L’escriptor Francesc Canosa prepara un nou llibre sobre la construcció del canal d’Urgell

Canosa enfocarà la publicació des de la vessant més humana i a través de la història de la seva família, originària de El Tossal, indret on comença el canal d’Urgell

L’escriptor balaguerí Francesc Canosa es troba aquest estiu immers en el procés de creació del seu proper llibre sobre la construcció del canal d’Urgell. Canosa porta molts anys treballant en la documentació d’aquesta nova publicació que enfocarà des de la vessant més humana i a través de la història de la seva família, originària de El Tossal, indret on comença el canal d’Urgell.

L’escriptor considera que es tracta d’una història desconeguda i la bateja com “la revolta de l’Oest de Catalunya” per la importància que va tenir aquesta infraestructura pel territori.

Canosa s’ha documentat durant anys abans de començar l’escriptura del llibre i compta amb prop de 6.0000 documents inèdits i originals. Es tracta d’un treball que ha permès a l’escriptor recopilar informació de 14 generacions de la seva família.

El llibre es centrarà en l’època de la construcció del canal des del 1853 al 1862 i en les vivències dels qui van participar-hi perquè l’obra acabés sent una realitat. Segons l’autor, una història de suor i de sacrifici però també d’esperança per al territori.

Canosa té previst finalitzar el llibre a principis d’any perquè pugui estar a les llibreries abans de Sant Jordi.


Informa: Carla Vilaseca

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.