La proposta artística ‘Eren dones no pas bruixes’ s’estrenarà durant l’Harpia

Tracta sobre les dones que van ser acusades de bruixeria a la comarca de la Noguera entre els segles XV i XVIII

En el marc de l’Harpia, Balaguer medieval es durà a terme la proposta artística efímera ‘Eren dones no pas bruixes’ que anirà a càrrec d’Olga Montoliu i Salvadó Gabarrella i que es farà a la plaça de la Reguereta.

En aquest projecte, els artistes presenten una proposta sobre les dones que van ser acusades de bruixeria a la comarca de la Noguera durant els segles XV al XVIII. L’espai escollit per a presentar la proposta és l’antic safareig públic de la Reguereta, un espai en el qual les dones de la ciutat hi feien la bugada abans de l’aparició dels electrodomèstics. Aquest, a banda de ser el lloc on rentar la roba, també era un punt de trobada, un espai en el qual les dones i els infants passaven l’estona compartint alegries, remeis, i per tant fent safareig.

A partir de la materialitat de l’espai, en el que les pedres que formen el lloc han absorbit el testimoni dels fets passats, els artistes plantegen una proposta a partir de múltiples representacions, de materials i composicions diverses, però amb la voluntat de convidar el públic a reflexionar sobre aquestes acusacions sistemàtiques cap a les dones. La voluntat al mateix temps és valorar aquestes persones, que acusades injustament van patir la persecució, la difamació, la tortura, l’empresonament i en molts casos la mort. Per tant, un dels objectius de la proposta és també la memòria històrica, que a través de l’art contemporani permet generar debat, reflexió i crítica entorn de aquests fets.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.