La Paeria posa dates per començar a solucionar la plaga de coloms

Van arribar amb un acord amb el grup impulsor contra la sobrepoblació per iniciar les captures al juliol

La Paeria de Balaguer i l’associació de veïns del Centre Històric van arribar a un acord en una reunió celebrada a principis d’aquesta setmana, en la qual ja s’han posat les dates d’actuació contra la plaga de coloms a la ciutat.

Aquesta comissió, formada pels grups polítics de la corporació municipal i el grup de veïns impulsors, van establir que aquest mateix divendres la Paeria disposarà dels 4 pressupostos de captura de coloms, demanats a empreses, per iniciar els tràmits per l’adjudicació. D’altra banda, per al divendres 21 de juny es tindrà el pla de l’empresa seleccionada i l’informe previ de Zooethics per demanar l’autorització de control i sacrifici a la Generalitat, d’acord amb la legislació de benestar animal. Tot per iniciar a partir del juliol i fins l’octubre les captures dels coloms.

González també ha dit que després d’aquest pla de xoc inicial, el control de la població de coloms ha de continuar any rere any habilitant una partida al pressupost anual de la Paeria per aquesta finalitat.

Per la seva banda, el grup impulsor que es van mobilitzar a principis d’any per intentar tractar el tema, es mostren molt satisfets de començar a posar fil a l’agulla davant un problema de salut pública.

La comissió té previst de celebrar reunions mensuals, per tal de fer el seguiment del Pla de Control de la plaga de coloms.


Informa: Gerard Díaz Tribó i Èric Gea Cots

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.