Junts per Balaguer demana implantar un sistema de videoactes a la Paeria

Trilla assenyala que dotaria el ple municipal de més transparència i que promouria la participació de la ciutadania en els afers municipals

Junts per Balaguer demana al govern de la ciutat que faci un pas endavant en la modernització dels plens del consistori. L’equip de govern porta al ple d’avui l’aprovació d’un servei d’audioactes que permetrà enregistrar les sessions plenàries, i així elaborar les actes de cada sessió sense necessitat de transcriure totes les intervencions.

Gemma Trilla, cap de l’oposició a la Paeria, apunta que “amb les audioactes ens quedem a mig camí, ja fa anys que els plens es poden sentir per Ràdio Balaguer i ara cal fer un pas més i apostar per les videoactes com han fet ciutats com Lleida o Tàrrega”. De fet, el govern socialista de la Seu d’Urgell ha aprovat aquesta mateixa setmana implantar el sistema de vídeo. Segons Trilla, les videoactes “afavoreixen al màxim la transparència dels plens municipals i incrementen la participació de la ciutadania atès que permet la retransmissió en imatge en directe i hi ha més veïns que s’hi connecten”.

De fet, diversos pobles de la comarca com Albesa, Térmens, Ponts o Castelló de Farfanya ja retransmeten els plens per internet tot i no comptar amb la tecnologia de les videoactes. Per Junts, Balaguer com a capital de comarca no pot quedar endarrere a l’hora d’aplicar els nous sistemes tecnològics.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.