Generant noves oportunitats

L’Associació Reintegra, amb la col·laboració de la Paeria, realitzen una campanya per oferir a gent nouvinguda de la zona formació laboral i acadèmica

Aprenent oficis i formant-se acadèmicament. Això és el que fan aquests joves nouvinguts a Balaguer gràcies al programa ‘Noves oportunitats’, amb la idea final de poder obtenir un certificat que els permeti trobar feina o fer un retorn al sistema educatiu a través d’actuacions d’orientació, tutoria, formació i acompanyament.

Aquest és un programa d’àmbit territorial i a Balaguer va de la mà de l’Associació Reintegra i la Paeria de Balaguer, duent a terme diversos itineraris formatius com el ‘Primera oportunitat’, amb el qual durant els mesos de novembre, desembre i gener aquesta gent es forma amb l’alfabetització en català i fan tastos de diferents oficis en un curs de 300 hores.

Durant aquestes primeres setmanes, els participants han realitzat tasques com el repintat de passos de vianants al barri del Firal i arranjaments en un dels pisos que la Paeria ha adquirit per esdevenir habitatge de lloguer social.

El programa es promou des de l’Àrea d’Ocupació Juvenil del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, en col·laboració amb el Departament d’Educació, i a Balaguer s’impulsa des de l’Associació Reintegra i l’Acadèmia Acser.


Informa: Gerard Díaz Tribó

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.