Finalitza la segona fase de restauració de les pintures barroques de l’església de Butsènit

Aquest és el resultat final de la segona fase de la restauració de les pintures barroques de l’església de la Mare de Déu de l’Assumpció de Butsènit d’Urgell. Al maig del 2017 sortien a la llum pintures del segle XVIII en diverses parets d’aquest temple de la comarca de la Noguera. El passat desembre es restaurava la capella nord i es descobria una imatge de Sant Nicolau, patró del poble, i des de fa uns dies ja es pot veure al complet el retaule de la capella sud.

Es tracta d’una escena molt important, la crucifixió de Jesús, a la que tècnics i restauradors li donen un gran valor patrimonial i artístic.

Es desconeix l’autor dels retaules tot i que podrien pertànyer a la mateixa persona. La seva restauració obra del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya ha estat una tasca difícil degut al seu mal estat però el resultat és sorprenent.

L’església de la Mare de Déu de l’Assumpció de Butsènit d’Urgell amaga almenys un retaule més a les seves parets. El consistori espera poder seguir properament les tasques de restauració.


Informa: Anna Requena

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.