Ester Capella visita les obres de supressió del pas a nivell 16 a Vallfogona de Balaguer

Es construirà un pas elevat que millorarà la seguretat viària i ferroviària al municipi, i l’actuació compta amb un pressupost d’1,2 MEUR

La consellera de Territori, Ester Capella, ha visitat avui les obres per a la supressió del pas a nivell número 16 de la línia Lleida – La Pobla de Segur a Vallfogona de Balaguer. Acompanyada per l’alcalde del municipi de la Noguera, Xavier Castellana, i del cap d’Infraestructura d’FGC, Antoni Gil, la consellera ha valorat molt positivament el creixement i la millora que ha experimentat la línia i ha defensat la política per a la progressiva eliminació dels passos a nivell de la xarxa.

La supressió del pas a nivell, que actualment serveix al “Camí de la Coma”, consistirà en la construcció d’un pas elevat de 12,3 metres de longitud i 10 metres d’amplada, amb dos carrils de 3,5 metres d’amplada i vorera sobre la línia del tren. El nou pas superior s’ubicarà 96 metres al sud de l’actual i donarà sortida a una mitja rotonda que facilitarà el correcte accés a la C-13, millorant així la seguretat viària i ferroviària.

En aquesta línia parlava satisfet el primer edil de Vallfogona, qui explicava la necessitat d’aquest tipus d’obres en els municipis.

Els treballs compten amb un pressupost d’1,2 MEUR, es van iniciar al maig i es preveu que tinguin una durada de 10 mesos. Aquest serà el vuitè pas a nivell que s’eliminarà en la línia de tren Lleida-La Pobla des del 2005.


Informa: Gerard Díaz Tribó

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.