Els pressupostos del Govern preveuen una inversió de prop de 140 MEUR a Ponent

És un 33,6% més que l’any passat i a la Noguera la partida més grossa va per la línia de ferrocarril Lleida – La Pobla de Segur

Els pressupostos de la Generalitat preveuen invertir a les comarques de Ponent 139,9 MEUR aquest any, un 33,6% més que l’any passat, situant la despesa per habitant en 382,90 euros, un 39,2% per sobre de la mitjana catalana. La vegueria rebrà el 7,8% de la inversió territorialitzada a Catalunya.

Els 139,9 MEUR previstos inclouen l’execució directa que es pot territorialitzar, integrada per les anomenades inversions reals, recollides al capítol 6 del pressupost, i l’execució indirecta, que són les transferències de capital a altres agents, recollides en el capítol 7 del pressupost. L’execució directa i la indirecta sumen 122,8 MEUR. La resta de diners fins a completar els 139,9 MEUR prové dels romanents d’INFRACAT (principalment fons NGEU no executats el 2022) que s’incorporaran al pressupost al llarg del 2023.

A més, aquesta inversió territorialitzada comportarà unes obligacions pluriennals compromeses a la vegueria pel període 2024 a 2026 de 145,6 MEUR.

A la Noguera la partida més grossa va per la línia de ferrocarril Lleida – La Pobla de Segur, amb 4 MEUR, però també destaquen els 3,5 milions per a la nova construcció de l’escola l’Alber d’Albesa.


Informa: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.