El feminisme vertebra la 27ª Càtedra d’Estudis Medievals de la Noguera

Una desena de ponències, debats i sortides per conèixer la comarca són part de la programació que es repartirà entre el 8, 9 i 10 de maig

‘Gènere i feminisme. Balanç historiogràfic i nous reptes’. Aquest és el tema central de la 27ª edició de la Càtedra d’Estudis Medievals de la Noguera organitzada pel Consell Comarcal, l’Arxiu Comarcal i la Universitat de Lleida el 8, 9 i 10 de maig a Balaguer.

La jornada historiogràfica parteix de la voluntat de proposar una repàs de l’Edat mitjana des d’una perspectiva en què s’incloguin les dones. Es pretén revisar els espais de feminitat, així com les perspectives de recerca que es poden obrir a partir d’aquesta relectura històrica.

A banda de les deu ponències teòriques impartides per docents d’universitats nacionals i internacionals, la càtedra acollirà altres sortides i activitats obertes al públic.

La Càtedra d’Estudis Medievals Comtat d’Urgell es constata com un espai consolidat de recerca, divulgació i ensenyament històric obert a totes aquelles persones interessades a aprofundir en el coneixement del passat medieval des d’una perspectiva de gènere des de les diferents branques de les ciències socials.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.