Comencen les obres de l’església d’Algerri

S’han començat a fer les cates per veure l’estat real dels fonaments del temple de culte

Aquesta setmana han començat les obres de rehabilitació de la parròquia de la Purificació de la Mare de Déu d’Algerri. Després de tres anys tancada a causa de les deficiències en els fonaments detectades l’abril del 2018, els treballs de consolidació s’han iniciat amb un rebaix arqueològic amb l’objectiu de conèixer l’estat fonamental de cada una de les capelles del temple.
Un cop fetes les primeres cates, i fetes les primeres troballes, els estudis es podran acabar de concretar un cop es pugui donar una primera estabilitat a l’estructura.
El Bisbat de Lleida va donar llum verda a l’actuació a mitjans del mes de maig, una notícia rebuda amb molta il·lusió i esperança després que l’espai faci tres anys que està tancat al públic.
Fins ara les celebracions s’havien traslladat al local social i es preveu que l’actuació duri mig any. L’obra té un cost aproximat de mig milió d’euros i es sufragaran a través de subvencions del Programa Operatiu FEDER de Catalunya, el Departament de Cultura, la Diputació de Lleida i el mateix Bisbat de Lleida, a banda de les aportacions dels fidels.


Informa: Miquel Àngel Daviu Llovera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.