Castelló de Farfanya aconsegueix l’autosuficiència energètica

El municipi de la Noguera engega la comunitat energètica local, sent pioner en donar llum als veïns i negocis amb plaques solars públiques

Aquest gest tan quotidià com encendre els llums de casa ara a Castelló de Farfanya compta amb un tret diferencial. I és que aquest mes s’ha posat en marxa la comunitat energètica local, amb la qual gran part dels edificis municipals com l’Ajuntament o el poliesportiu, 33 llars familiars i 2 negocis privats estaran tots alimentats amb plaques solars.

Una autosuficiència energètica molt ben valorada pels veïns i veïnes, així com dels empresaris del municipi que a falta de veure les factures de la llum d’aquestes primeres setmanes, es mostren satisfets de participar en aquest projecte.

Des del consistori es va apostar el 2022 en la instal·lació de 254 plaques solars per tal d’abastir el poble d’energia verda i sostenible, a més d’aconseguir reduir en un 40% el cost energètic municipal d’un any i també el de les llars i negocis.

Aquesta comunitat energètica és la primera que es crea a Ponent i una de les pioneres a Catalunya, amb la motivació de lluitar contra la pobresa energètica i posar un gra de sorra més en la lluita contra el despoblament.


Informa: Gerard Díaz Tribó

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.