Balaguer torna a organitzar una sèrie d’activitats en motiu del 8M

S’han organitzat conjuntament entre la Paeria i algunes entitats de la ciutat per tal que sigui una jornada transversal

Balaguer commemora el 8M amb la celebració de diversos actes, els quals s’han organitzat conjuntament entre la Paeria de Balaguer i algunes entitats de la ciutat, per tal que sigui una jornada transversal.

Els actes començaran el dilluns dia 4 de març, amb el teatre fòrum ‘I si no, qui ho farà?’, a càrrec d’Impactat, intervencions teatrals, i que es farà al casal cívic i comunitari Balaguer-Eixample situat al carrer Urgell, a partir de les 17.30 h. En aquesta proposta es reflexiona sobre la discriminació de gènere que pateixen les dones, tant a la feina com a la llar. A través d’aquesta sessió es pretén reflexionar activament sobre com el sistema patriarcal i l’educació sexista continuen presents i contribuint a la desigualtat de gènere, i com es poden trobar maneres de transformar les situacions de desigualtat que han esdevingut cròniques.

Els actes seguiran el mateix divendres 8 de març, quan es farà la lectura del manifest del Departament d’Igualtat i Feminismes a la sala d’actes de la Casa de la Paeria, a partir de les 19.15 h. Tot seguit se celebrarà la xerrada ‘Envellir sent dona: dificultats i oportunitats’, que anirà a càrrec de Mònica Ramos, doctora en Antropologia social i especialitzada en gerontologia i estudis de gènere. I finalment, a la mateixa sala d’actes a partir de les 20.45 h, es projectarà ‘Mamacruz‘, un film sobre la invisibilitat de les dones en la vellesa, i sobre com la sexualitat i la descoberta del desig poden arribar en qualsevol edat. Amb la projecció d’aquest film es pretén obrir debat i proposar reflexió entorn de la descoberta de la sexualitat i del desig durant la vellesa, i la doble discriminació que pateixen les dones.

El darrer dels actes previstos en el marc del 8M serà la xerrada ‘Dones i cobla, una visió històrica. Com ho van viure les pioneres?’, a càrrec de Jaume Nonell, estudiós de la sardana i la cobla, i de Concepció Ramió, compositora i directora. Aquesta xerrada en format debat es farà el dissabte 9 de març a les 17.30 h, al casal cívic i comunitari del carrer Miracle, i és organitzada pel Col·lectiu Sardanista de Balaguer en col·laboració amb l’Escola Municipal de Música.

Pel que fa a la dona referent, aquest any s’ha escollit a Olympe de Gouges que pertany a la primera onada del feminisme. Un any més des de la Paeria s’ha realitzat una postal, que en aquest cas pretén donar a conèixer la tasca d’Olympe de Gouges per la igualtat, contra l’esclavitud i a favor dels drets de les dones. Aquesta postal estarà a disposició de la ciutadania en els diferents equipaments municipals, amb la voluntat de facilitar informació dels orígens del feminisme, donant a conèixer una representació de les diferents onades.


Informa: Gerard Díaz Tribó

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.