Balaguer conserva la subvenció de 250.000 € per a l’alberg juvenil

Ara s’ha reformulat el projecte amb l’increment de preus, amb la idea de no executar les obres al 100% però permetent que l’equipament estigui operatiu

La Paeria de Balaguer ha aconseguit finalment salvar la subvenció de 250.000€ per a les obres de l’alberg juvenil. Al maig d’aquest any des del govern van anunciar que el concurs públic per als arranjaments de l’equipament havia quedat desert, per la qual cosa era impossible tenir les obres enllestides el 30 de juny, data límit per conservar la subvenció.

Després de diverses reunions, s’ha pogut acordar amb la Diputació una pròrroga de sis mesos d’un préstec que data del 2020, justificant els nombrosos imprevistos en aquest període.

El pressupost inicial del projecte s’ha incrementat en un 10%. Amb això, i comptant amb la subvenció i els diners pressupostats als comptes del 2024, no es podrà executar el 100% de les obres projectades, però sí s’habilitarà els espais suficients per posar l’alberg en funcionament.

Com que l’augment del pressupost és del 10%, s’evita així que s’hagi de tornar a fer una exposició pública del projecte. Això escurça un mes els terminis i aquesta setmana mateix s’obrirà el concurs d’empreses que realitzin els arranjaments. Amb un ajust del preu i amb major termini per executar les obres, el paer d’Urbanisme confia en que ens pròxims mesos l’alberg ja sigui una realitat.

Un cop acabats els treballs, es valorarà si la seva gestió i explotació sigui municipal o s’obri una licitació a persones particulars o empreses privades.


Informa: Gerard Díaz Tribó

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.