Balaguer celebra el primer ple telemàtic de la història

Es van aprovar mesures econòmiques per pal·liar la crisi de la Covid-19 i també el conveni amb FGC per suprimir el pas a nivell de l’antiga Safyc

Balaguer va celebrar aquest divendres 8 de maig al vespre el primer ple telemàtic de la història de la Paeria. Es tracta del ple ordinari del mes d’abril que es va posposar per garantir que es pogués emetre per internet en directe.

En aquest ple es va aprovar per unanimitat una moció presentada per l’equip de govern d’ERC per dur a terme aportacions econòmiques arran de la covid-19 a administracions i entitats locals que ho necessitin, a fons de col·lectius sanitaris, a entitats del tercer sector i a associacions que treballen amb col·lectius vulnerables. Aquesta moció també contempla que durant els mesos que duri l’estat d’alarma es deixi sense efecte l’assignació pressupostària als grups municipals i que els estalvis vagin destinats a la compra de material sanitari homologat.

D’altra banda, també està previst crear una comissió formada pels diferents grups municipals per estudiar mesures concretes per les famílies i les entitats del tercer sector i pel teixit empresarial i econòmic per sortir de la crisi generada per la pandèmia.

Aquesta moció es va aprovar després de que la que havia presentat Junts per Balaguer fos desestimada pel ple.

El ple també va tirar endavant una moció per demanar a l’Estat la flexibilització de les regles fiscals amb la finalitat d’augmentar la capacitat pressupostària del món local.

D’altra banda, també s’ha aprovat per unanimitat aplicar una rebaixa a la taxa d’escombraries i a la taxa d’ocupació de la via pública a comerços i bars i restaurants.

Un altre dels punts rellevants del ple ha estat l’aprovació per unanimitat d’un conveni amb Ferrocarrils de la Generalitat per construir un pas superior i suprimir el pas a nivell número 18, el proper a la zona de l’antiga Safyc, de la Línia Lleida – La Pobla de Segur.

També per unanimitat s’ha donat llum verda al conveni de col•laboració amb la Diputació de Lleida per a l’execució de l’operació Paisatges de Ponent que permetrà a la Paeria tenir finançament extern per dur a terme obres d’arranjament cultural, turístic o patrimonial. També s’ha aprovat un conveni amb el Departament d’Educació per a la creació de l’Oficina Municipal d’Escolarització que ha comptat amb tots els vots a favor menys la CUP i un altre amb la Universitat de Lleida que permetrà fer pràctiques acadèmiques externes als estudiants de la universitat en diferents departaments de la Paeria, que s’ha aprovat amb els vots a favor d’ERC, PSC i Balaguer Ara Sí i ha comptat amb el vot en contra de la CUP i l’abstenció de Junts per Balaguer.

També s’ha aprovat el decret d’alcaldia del 23 de març d’adhesió al “Manifest dels ens locals davant la crisi del coronavirus” així com els decrets d’ampliació del termini de pagament en període voluntari de tributs municipals.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.