‘Violetes del Bosc’ s’endú el Campionat de Catalunya de Colles Sardanistes

La capital de la Noguera ha acollit aquest diumenge més de 40 colles per celebrar la final del 60è Concurs Nacional de Colles Sardanistes de Catalunya

Balaguer ha acollit aquest diumenge més de 40 colles d’arreu de Catalunya que han fet cap a la capital de la Noguera per disputar la final del Concurs Nacional de Colles Sardanistes. La trobada, que més enllà de ser el colofó del Concurs Nacional servia per disputar el Trofeu Ciutat de Balaguer, s’ha convertit en un espectacle de folklore català a l’alçada de l’any de capitalitat de la Sardana. L’èxit, però, ha marxat lluny de ponent i és que les dues colles protagonistes han estat barcelonines. D’una banda la colla Mare Nostrum, que s’ha proclamat campiona del Trofeu Ciutat de Balaguer guanyant dues de les tres sardanes ballades avui i assolint la segona posició al Campionat Nacional i, de l’altra, la colla Violetes del Bosc, que només els ha fet falta ser les millors avui en una de les tres sardanes per proclamar-se campiones de Catalunya.

Una de les peculiaritats de la jornada ha estat que en categoria de veterans el trofeu s’ha hagut de decidir en una sardana de desempat, on els tarragonins Toc de Dansa s’han imposat a la colla de Sabadell. I pel que fa al Campionat de la Terra Ferma el liderat ha viatjat fins a Lleida, per al grup sardanista Montserrat.

Avui, a més a més, ha estat un gran dia pel sardanisme balaguerí. I és que la vetllada ha fet possible el debut d’una nova colla infantil de la ciutat, com a mostra de l’èxit dels cursos de sardanes que s’han fet durant l’any a totes les escoles de la ciutat. Així mateix, la jornada s’ha acabat amb l’estrena de la sardana ‘Diada balaguerina’ del compositor de Golmés Òscar Barquè que ha estat ballada com a sardana de germanor. L’acompanyament musical ha anat per primer cop a càrrec de la cobla Maricel de Sitges.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.