Vilanova de l’Aguda es converteix en punt de pas per arribar a Andorra per error

Un error de ruta al GPS marcava un camí municipal com drecera en la ruta fins al principat

La tranquil·litat al poble de Vilanova de l’Aguda, a la Noguera, s’ha vist alterada en els darrers mesos. El motiu? Aquest. Una de les rutes que el navegador del Google Maps proposa per arribar a Andorra. Es tracta d’un camí que connecta el municipi de la Noguera amb la carretera C14 a través de finques agràries i l’ermita del poble. Va ser arran que s’asfaltés, fa divuit anys, quan els vehicles el van començar a utilitzar per escurçar la seva ruta cap Andorra a proposta dels navegadors.
Després d’una primera petició a l’empresa Google per retirar la ruta de les seves propostes i mesures consensuades amb carreteres de la generalitat i altres cossos de seguretat, com la instal·lació d’una tanca, l’afluència de trànsit per aquesta via va disminuir. Especialment des del passat mes de juny. Però a finals d’any Vilanova de l’Aguda es va tornar a erigir en punt de pas per molts dels vehicles que van fins al principat.
Un ressò mediàtic que sembla que a donat resultat, ja que des d’aquest divendres al matí la ruta que enllaça Barcelona i Andorra ja no proposa la drecera de Vilanova de l’Aguda. Des del municipi esperen que aquest cop sigui el definitiu i que la tranquil·litat del poble de la Noguera no es torni a pertorbar per l’afluència de trànsit i de turistes confosos.

Informa: Miquel Àngel Daviu Llovera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.