Vermut literari en record a Josep Carner-Ribalta

Balaguer ha recordat aquest diumenge al migdia la figura de l’escriptor i polític Josep Carner-Ribalta davant de la seva casa natal. Carner-Ribalta va haver d’exiliar-se durant la seva joventut i als 1937 s’instal·lava als Estats Units. Tot i que no va poder tornar a casa, Balaguer i la comarca de la Noguera prenen un paper especial en les seves obres literàries i pictòriques. Ara que es compleixen 30 anys de la seva mort a Califòrnia i 120 anys del seu naixement al número 38 de la plaça Mercadal, la paeria ha volgut commemorar la seva figura.

Durant l’acte, amb format de vermut literari, s’han llegit petits fragments de les obres més importants de la producció literària de Carner-Ribalta i unes memòries inèdites cedides pel seu fill George Carner, qui també ha estat present a l’acte i ha compartit anècdotes sobre el seu pare. George Carner ha destacat la seva relació especial amb Balaguer malgrat la distància.

George Carner ha fet una donació de dos quadres del seu pare a la paeria i ara es treballarà conjuntament en poder realitzar altres actuacions en record a Carner-Ribalta.

Per celebrar aquesta efemèride la paeria ha instal·lat una placa commemorativa a la seva casal natal que ha estat inaugurada durant l’acte d’aquest diumenge.


Informa: Anna Requena

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.