La veïna de Balaguer Natallia Domanova, guanyadora del primer Premi Àlbum Il·lustrat Vila de Térmens

La Consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, i l’alcaldessa del municipi, Concepció Cañadell, li han fet entrega del premi valorat en 4.000 euros

La veïna de Balaguer Natallia Domanova ha estat la guanyadora del primer Premi Àlbum Il·lustrat Vila de Térmens. La Consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, i l’alcaldessa del municipi, Concepció Cañadell, li han fet entrega del premi valorat en 4.000 euros. Es tracta d’un premi únic en l’actualitat a Catalunya i ha comptat amb un jurat expert presidit per la il·lustradora Roser Capdevila.

Natallia Domanova va néixer en una família d’artistes a Bielorrússia i es veïna de Balaguer des de fa 7 anys. Llicenciada en Belles Arts compta també amb altres estudis superiors relacionats amb el món artístic. En els darrers anys s’ha dedicat a la docència i al món de la il·lustració. Aquest dissabte ha rebut el premi molt emocionada i assegura que ara sent que la obra està del tot acabada i just comença la vida del seu primer llibre.

La presidenta d’honor del jurat, Roser Capdevila, ha destacat la sensibilitat de Natallia Domanova com a persona i com aquesta es veu reflectida en la seva obra.

La Consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, ha destacat durant l’acte el valor de la vila de Térmens per voler ser singulars a través de la cultura i amb aquest premi únic. També ha subratllat que aquest primer Premi Àlbum Il·lustrat Vila de Térmens és una mostra de com la cultura és un element de cohesió.

Térmens tenia com a objectiu formar part del mapa cultural de Catalunya i amb aquest certamen celebrat al Centre Cultural Sant Joan ho ha assolit amb nota.

Durant l’acte també s’ha fet entrega dels premis als guanyadors del concurs de dibuix que ha realitzat l’escola Alfred Potrony, i és que el municipi ha treballat aquest certamen amb els seus infants per fomentar l’hàbit a la lectura. Precisament els infants han estat, en gran mesura, protagonistes de l’acte i han gaudit d’un espectacle de contacontes.

L’obra guanyadora serà presentada als voltants de la Festa Major de Setembre de Térmens.


Informa: Anna Requena

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.