Vallfogona de Balaguer ha recuperat la creu de terme situada a l’Hostal Nou i la Codosa

Mentre el consistori començava els treballs per a restaurar aquesta peça del segle XVII, dins dels fonaments es va trobar una creu de terme del segle XIV

Vallfogona de Balaguer ha recuperat la creu de terme situada a l’Hostal Nou i la Codosa. Entre el 2005 i el 2006 es va retirar perquè el monument estava molt inestable i podia caure en qualsevol moment. Ara ja s’ultimen els detalls d’una restauració que ha estat llarga i complicada per la complexitat de la graonada, que s’ha recuperat gràcies a un registre fotogràfic, i la llargada del fust.

Aquesta recuperació ha estat un projecte especial no només per la seva complicació sinó també perquè s’han utilitzat materials molt semblants als originals i hi ha participat professionals del món artesanal.

El projecte va començar l’any 2014 i amb una subvenció de l’Institut d’Estudis Ilerdencs s’ha pogut fer realitat la restauració que ha costat més de 20.000 euros. Per als veïns i el consistori és un orgull que la creu de terme torni a lluir al seu lloc original.

Mentre el consistori començava els treballs per a restaurar aquesta peça del segle XVII, dins dels fonaments es va trobar una creu de terme del segle XIV que havia estat destruïda. Aquesta peça antiga es troba actualment a l’Ajuntament de Vallfogona de Balaguer.


Informa: Anna Requena

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.