Vallfogona de Balaguer acull l’exposició de l’obra gràfica #SócCugula

L’obra es podrà visitar fins al pròxim diumenge dia 6 a Cal Fuliola de Vallfogona de Balaguer

Vallfogona de Balaguer acull des del passat 25 de setembre l’exposició #Soccugula de Núria Costa. Es tracta d’un projecte que s’inicia amb un conjunt de monotípies que representen les herbes que neixen a les ribes de manera silvestre.

En concret, avui dia s’anomena cugula a la civada borda i en el passat també se n’anomenava a les nenes que naixien en entorns agraris, lloc on es tenia preferència pels nens ja que eren els futurs hereus dels camps, fet que assignava una connotació negativa a aquest mot.

En contraposició a aquest menys teniment que té la paraula, l’artista ha volgut convertir la cugula en la protagonista de la seva obra.

Des del consistori van conèixer aquest projecte a través de l’Associació de Dones del Roser  que van decidir contactar amb l’artista amb la qual van formar part de la inauguració de l’exposició que va tenir lloc al safareig municipal, on totes van posar en comú les vivències personals en torn a la cugula.

L’exposició de l’obra gràfica del projecte #soccugula es podrà visitar fins al pròxim diumenge dia 6 a Cal Fuliola de Vallfogona de Balaguer.


Informa: Alba Cases

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.