Uns 90 joves de la Noguera han participat al programa JoVa aquest estiu

El programa està organitzat per la Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera

Uns 90 joves de 7 municipis de la comarca de la Noguera han participat aquest estiu en la novena edició del projecte Joves i Valors (JoVa), organitzat per l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera. El jovent, d’entre 12 i 17 anys i els ajuntaments que s’han adherit al projecte han desafiat les incerteses generades per l’evolució de la pandèmia de la Covid-19 i han pogut dur a terme amb èxit totes les accions proposades en el marc del JOVA. El projecte, d’àmbit comarcal, consisteix a oferir al jovent la possibilitat de dur a terme activitats de voluntariat durant l’època estival per millorar espais del seu municipi a partir de les seves pròpies propostes i les necessitats dels seus respectius ajuntaments.

Els municipis adherits aquest estiu al JoVa han estat Algerri, les Avellanes i Santa Linya, Balaguer, Bellcaire d’Urgell, Menàrguens, Penelles i la Sentiu de Sió. Pel que fa a les activitats que s’han dut a terme, a Algerri han creat una pintura mural de grans dimensions, a les Avellanes i Santa Linya han dut a terme tasques de neteja i pintura d’espais públics, a Balaguer han fet tasques de rehabilitació de parcs infantils i parcs lúdics i de salut, a Bellcaire d’Urgell han pintat façanes i senyalització horitzontal, a Menàrguens han repintat passos de vianants i mobiliari públic, a Penelles han desbrossat espais i han rehabilitat mobiliari municipal, i a la Sentiu de Sió han recuperat un pont d’una antiga segla de reg i han desbrossat espais públics.

Una de les principals novetats d’aquest any, derivades de les mesures de seguretat motivades per la pandèmia, ha estat l’eliminació de la tradicional sortida a PortAventura per agrair al jovent inscrit la feina feta a benefici del poble. A canvi, l’Oficina Jove ha regalat a cadascun/a dels i les participants uns auriculars sense fil.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.