Unanimitat del ple de la Paeria per a la creació d’un nou vial d’accés al Polígon Campllong

Es va aprovar en la sessió plenària ordinària del mes de juliol

La Paeria de Balaguer ha celebrat aquest dijous el Ple ordinari del mes de juliol. Després d’aprovar l’acta anterior, s’ha portat a aprovació la formalització de l’adhesió d’ajuntaments i entitats socials per adquirir habitatges provinents del tanteig i retracte i per a la compra directa destinada a lloguer social. La Paeria ja hi estava adherida però calia formalitzar l’adhesió. En aquest mateix sentit, també s’ha portat a aprovació l’addenda de pròrroga per a 2022 i 2023 del conveni entre la Paeria de Balaguer i el Consell Comarcal de la Noguera, en el que s’estableix la col·laboració entre les oficines locals d’habitatge i les borses de mediació per al lloguer social. Ambdós punts han estat aprovats per unanimitat.

El següent punt ha estat l’addenda al conveni de col·laboració entre el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i la Paeria de Balaguer, l’objecte de la qual és donar continuïtat al Pla Educatiu d’Entorn.

Seguidament, s’ha portat a aprovació la modificació del Pla estratègic de subvencions per al període 2022-2023, per la qual s’hi afegeixen l’Associació sardanista de Balaguer, l’Associació Amics de Gaspar de Portolà, l’Escola Pia i L’Estel Especial Olímpics. D’altra banda, també es porta a aprovació la modificació de l’import que s’atorga com a subvenció a l’Associació Cultural Arts Escèniques Joves de Balaguer, així com l’import d’Ajudes per al foment de l’habitatge. Aquest punt també ha estat aprovat per unanimitat.

El següent punt ha estat la modificació de l’ordenança fiscal número 36A, la qual regula els preus per a la prestació dels serveis d’ensenyament artístics de l’Escola municipal de Música, la qual ha estat aprovada per unanimitat de tots els grups.

Seguidament s’ha tractat l’expedient sancionador que se li va obrir a un ciutadà per la tinença de gossos potencialment perillosos sense registrar, sense assegurança ni llicència, portant-los deslligats per la via pública i sense morrió. S’estableix una sanció econòmica d’acord amb el que preveu la llei pel tipus d’infraccions, es determina que es traslladaran els animals a un centre per a l’acollida i que les despeses aniran a càrrec de l’infractor. Amb aquesta resolució es posa fi a la via administrativa i podrà presentar al·legacions als Jutjats contenciós administratiu.

En el següent punt es declara d’especial interès o utilitat municipal les obres per a la instal·lació d’un mòdul i mig prefabricats, que han d’acollir aules de l’Institut Almatà, i igualment l’arranjament de la tanca perimetral del Centre de Formació per adults, situat al carrer Verge de Montserrat. Ambdós punts s’han aprovat per unanimitat.

També s’ha aprovat per unanimitat la modificació dels Plans parcials Campllong I, II i III per la creació d’un nou vial d’accés per la zona nord del polígon, que també ha estat aprovat per tots els grups i que pretén millorar l’accés i la mobilitat de la zona industrial.

El següent punt ha estat l’aprovació del conveni entre la Diputació de Lleida i la Paeria, per a la cessió de les instal·lacions del Punt d’Atenció Globalleida Noguera per a què els tècnics del projecte Oficines Accelera PIME de la demarcació de Lleida puguin desenvolupar-hi les seves activitats. Aquest projecte té com a objectiu impulsar les petites i mitjanes empreses, autònoms i emprenedors en municipis de menys de 20.000 habitants de la província de Lleida. Aquest punt ha estat aprovat per setze vots a favor i una abstenció de la CUP per un tema de forma.

Seguidament, s’ha aprovat per unanimitat el pla de mesures antifrau, el qual contempla implantar un sistema de gestió eficaç, basat en quatre eixos principals com la transició ecològica, la transformació digital, la cohesió social i territorial, i la igualtat de gènere.

Finalment, s’han fixat els festius de l’any vinent, d’acord amb el que s’estableix al calendari oficial de festes laborals a Catalunya per 2024, que seran els dies 9 de novembre i 20 de maig.


Informa: Gerard Díaz Tribó

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.