Una ruta literària descobreix la Balaguer de Teresa Pàmies

Es tracta d’una activitat organitzada en el marc de la celebració del centenari del naixement de l’escriptora balaguerina

Balaguer va descobrir aquest diumenge diversos espais de la ciutat que van servir d’inspiració de l’obra de l’escriptora Teresa Pàmies. L’Estació de Tren, la plaça de la Sardana, el riu Segre, el convent de Sant Domènec o la seva casa natal al carrer Pintor Borràs van ser alguns dels punts de parada de la Ruta Literària “Balaguer i Teresa Pàmies” en motiu del centenari del naixement de l’escriptora balaguerina.

Es tracta d’una activitat de la Biblioteca de Balaguer i el Museu de la Noguera per donar a conèixer l’obra de Teresa Pàmies amb la contextualització històrica de l’època. Una activitat que segons els organitzadors és única i només pot oferir Balaguer.

La ruta va incloure part dels principals indrets que van inspirar l’obra de Pàmies tot i que va ser impossible recórrer-los tots en un sol matí. És per això que des de la Biblioteca posaran la ruta sencera a disposició dels usuaris a la pàgina web d’Espais Literaris de Ponent perquè qui vulgui pugui descobrir-la pel seu propi compte.

La ruta  literària també va comptar amb l’acompanyament de la Companyia Laberta Delpoblet, que va interpretar Teresa Pàmies en la seva joventut.


Informa: Miki Daviu i Carla Vilaseca

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.