Una quarentena d’alumnes de l’Escola Pia participaran a la diada sardanista de Festa Major

Els tallers han format part del pla d’estudis a l’escola monitoritzades pel ‘Saltem i ballem’

Aquest diumenge la plaça del Mercadal de Balaguer acollirà la tradicional diada de colles sardanistes, un dels actes més consolidats de la Festa Major, que amb més de setanta edicions porta cada any a la ciutat colles de sardana esportiva d’arreu de Catalunya.

Entre aquestes, enguany hi haurà un grup especial. Es tracta d’una colla d’uns quaranta alumnes de l’Escola Pia que, havent treballat les sardanes com una assignatura més del pla d’estudis, seran de la partida en aquesta jornada festiva.

Des de la comunitat educativa i de l’entitat ‘Saltem i ballem’ es fa una valoració molt positiva d’aquesta iniciativa, que ajuda a fer entendre els més petits la importància de la tradició i la cultura.

Després d’unes quantes sessions d’una hora assajant aquest ball tradicional a càrrec de la monitora Montse Minguella, l’alumnat està llest per a ballar un total de quatre danses com el galop d’entrada o les sardanes ‘Dolsa Ester’ i ‘Som de l’oest’.

Finalment, també participaran al ball final, la sardana de germanor, que es ballarà amb rotllanes concèntriques i en la qual s’interpretarà una obra d’estrena dedicada al centenari de l’escriptor Josep Vallverdú.


Informa: Gerard Díaz Tribó

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.