Una guineu mata 45 gallines i un gall en una granja de Sant Llorenç de Montgai

Aquest atac suposa una gran pèrdua per a l’empresa agroramadera pel que fa a la producció d’ous

Passaven tres quarts de nou del matí de dissabte quan una guineu es colava dins de la finca de La Vaca vegana, una empresa agroramadera de Sant Llorenç de Montgai. El Jesús, propietari de la granja, no s’imaginava el mal de cap que li suposaria aquest depredador quan en arribar a les instal·lacions de l’explotació es va trobar a 45 gallines mortes, amb els cadàvers escampats per tot el terreny, pels camins de la vora i fins i tot arribant a la carretera.

Després al comprovar l’enregistrament de la càmera de seguretat va poder observar a la guineu perseguint i caçant les aus, de les quals només sis van poder salvar-se. Tot això implica una gran pèrdua pel que fa a la producció d’ous.

Els Agents Rurals van anar el dilluns a la tarda a l’explotació i van deixar una gàbia trampa en les proximitats del galliner per intentar capturar l’animal, tot i que a hores d’ara encara campa lliure.

A més es dóna la circumstància que les aus no estaven assegurades, per la qual cosa s’han de fer càrrec del 100% de l’afectació. En canvi, el bestiar de la finca va sortir totalment indemne de l’atac.


Informa: Gerard Díaz Tribó

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.