Un balaguerí desenvolupa un projecte per a l’estalvi d’aigua al sector agrícola

Aquest el van presentar al congrés ‘H2o & Sustainability Innovation Hub’, arribant a ser premiats amb la 3a posició

El sector agrícola és el consumidor del percentatge més gran d’aigua dolça al nostre territori. Davant la situació de sequera dels darrers anys, l’estudiant balaguerí Josep Domingo i tres companys seus de la Universitat Politècnica de Barcelona van intentar trobar una solució per a l’estalvi d’aigua en el sector.

Així van engegar un projecte que va tenir l’estació de bombeig d’Algerri-Albesa com a banc de proves d’una idea que de fer-se realitat, calculen que podria aconseguir estalviar l’equivalent a l’aigua de 18 piscines olímpiques en un any tan sols al canal Algerri-Balaguer.

‘Hydrous: hidrosolar power storage’ és el nom que li van donar a aquest projecte, el qual un cop estava desenvolupat el van presentar al congrés ‘H2o & Sustainability Innovation Hub’, arribant a ser premiats amb la 3a posició.

Amb totes les eines a la mà, aquest grup d’estudiants esperen en el futur poder posar en pràctica aquesta idea, ja que la consideren econòmicament viable i que és una realitat que es pot arribar a executar.


Informa: Gerard Díaz Tribó

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.