Troben més d’una trentena de tombes de l’època andalusina al Pla d’Almatà

Durant la nova campanya d’excavacions al jaciment arqueològic del Pla d’Almatà de Balaguer han sortit a la llum un total de 34 tombes de l’època andalusina. Es tracta d’un projecte liderat per la Universitat Autònoma de Barcelona i Museu de la Noguera que començava a principis de juliol amb un camp de treball internacional i des d’aquest dilluns hi participen una vintena d’estudiants arribats d’arreu del país.

Alguns dels sepulcres es troben en mal estat degut a que antigament la zona de la maqbara, nom que rep el cementiri musulmà, era un camp de conreu. Les mostres es portaran al Museu de la Noguera i començaran els estudis.

La datació d’aquestes tombes per tant, encara és incerta. A falta de les datacions ràdio carbòniques curosament es pot dir que podrien ser d’entre els segles VIII i XII.

En el marc d’aquesta investigació paral·lelament s’està realitzant una excavació a la zona de l’antic forn de ceràmica també ubicat al Pla d’Almatà. Aquest es va descobrir als anys 80 i ara s’ha reobert per continuar la investigació i en tres dies ja s’han pogut documentar les teulades caigudes.

Juntament amb el procés d’excavació, un dels passos més importants és la documentació i entre les seves tasques dibuixar. Per fer-ho, a Balaguer s’està utilitzant un sistema GPS.

Aquestes excavacions al jaciment arqueològic del Pla d’Almatà de Balaguer finalitzen el proper 28 de juliol.


Informa: Anna Requena

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.