Tremosa reivindica els atractius de Ponent com a motor de l’economia sostenible i de reequilbiri territorial

El cap de llista de Junts ha visitat Torrons i Mel Alemany i el congost de Mont-rebei, on ha defensat un gran pacte entre administracions per conservar aquest espai natural

El cap de llista de Junts per Catalunya, Ramon Tremosa, va reivindicar aquest passat dissabte les comarques de Ponent i el Pirineu com “una de les millors destinacions turístiques del món” i també com un motor de l’economia sostenible i de la distribució territorial equilibrada. Tremosa va defensar el sector turístic de Lleida, el Pirineu i l’Aran com un gran generador de llocs de treball de qualitat, ben retribuïts i reconeguts, alhora que ha reivindicat la necessitat que el turisme s’hi desenvolupi en convivència respectuosa amb la ciutadania i l’entorn. Per al cap de llista de Junts és indispensable fer polítiques que afavoreixin la desconcentració dels espais per aconseguir una distribució equilibrada del turisme arreu de els comarques alhora que s’estableixen fórmules per garantir que el turisme no es concentri en unes determinades èpoques de l’any.

Ho va dir durant la seva visita a Corçà i al congost de Mont-rebei, que va definir com “el Gran Canyó català”, acompanyat dels candidats Marc Solanes i Violant Cervera i dels membres de l’equip de govern d’Àger encapçalats per la seva alcaldessa, Mireia Burgués.

Tremosa es va comprometre a protegir el sector turístic “amb ajuts directes i efectius”, a treballar per garantir que els fons europeus per a la reactivació de l’activitat econòmica es destinin al turisme per reflotar-lo de la creu crisi en què es troba immers. Entre altres mesures, l’equip de Junts preveu elaborar un Pla Territorial de Turisme per disposar d’una eina potent de planificació i ordenació sostenible de l’activitat. Al mateix temps, proposen impulsar un hub de Tecnologies Avançades adequades per al sector del turisme per dotar-lo d’eines que el facin més competitiu.

Tremosa va posar el congost de Mont-rebei com a exemple que cal assegurar la protecció de la natura, ja que, segons ha explicat, “és un entorn fràgil que en poc més de deu anys ha passat de ser totalment desconegut a rebre visitants de molts països”. Tremosa va posar en relleu la necessitat de regular l’ús d’aquest espai a través d’un gran acord entre l’administració estatal, la catalana i l’aragonesa en col·laboració amb els ajuntaments i els consells comarcals implicats per poder fer un pla d’usos de l’espai natural per a protegir la biodiversitat i el paisatge. En aquest sentit, va posar com a exemple de la manca de regulació el fet que la llei aragonesa deixa accedir a l’embassament amb tota mena de vehicles mentre que la catalana prohibeix els de benzina.

El cap de llista de Junts va recórrer l’embassament de Canelles en una barca elèctrica fins a arribar al congost, on va poder ser testimoni dels greus danys que va provocar l’esllavissada que hi va haver al novembre, i que va obligar a tancar l’accés a un camí pel qual cada any passen unes 100.000 persones i en va defensar l’arranjament “urgent”.

Durant la seva visita a la Noguera, el cap de llista de Junts també va poder gaudir d’una visita a la Col·legiata de Sant Pere d’Àger. Prèviament va visitar el municipi d’Os de Balaguer, on va poder conèixer els obradors de Torrons i Mel Alemany, una empresa familiar de finals del segle XIX que l’any passat va moure 1.500 tones de mel i ocupa prop de 30 persones a la comarca amb llocs de treball directes. Tremosa va posar l’empresa com a exemple d’innovació, ja que “han sabut combinar la mel amb altres aliments per donar un valor afegit i diversificar un producte que ha endolcit els plats des dels inicis dels temps”. Tremosa també va destacar el compromís social de Torrons i Mel Alemany, que en lloc d’automatitzar el procés d’etiquetatge dels seus productes treballa amb quatre centres de discapacitats intel·lectuals que s’encarreguen de fer aquesta tasca.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.