Tremosa es compromet a treballar per uns preus justos per als pagesos i ramaders i per una reforma de la PAC que afavoreixi la revolució digital

El cap de llista de Junts visita el Castell del Remei, a Penelles

El cap de llista de Junts per Ponent, Ramon Tremosa, ha reivindicat aquest dilluns el potencial agroalimentari del territori, al qual s’ha referit com “el gran rebost de Catalunya”, i la necessitat de posar-lo en valor. Tremosa s’ha compromès a treballar perquè la nova reforma de la PAC s’adapti a la realitat de la pagesia catalana i afavoreixi la transformació digital i també per garantir uns preus justos per als agricultors. “Cal agrupar productors i estendre l’esperit cooperatiu, perquè tenim una oferta molt atomitzada i una demanda molt concentrada i això debilita la posició del productor a l’hora de negociar”. Ho ha dit en la seva visita al celler centenari del Castell del Remei, a la cruïlla entre la Noguera, l’Urgell i el Pla d’Urgell, acompanyat dels diferents membres de la candidatura de Junts.

Tremosa ha explicat que la crisi de la Covid-19 “ofereix una nova oportunitat a l’agricultura de tot el món, i especialment de les terres de Lleida”, en la mesura que ens ha ensenyat “el valor de la proximitat, del quilòmetre zero, el gust de la fruita i la qualitat dels productes agroalimentaris”. Per al cap de llista de Junts, aquesta oportunitat passa per fomentar, no només la producció d’aliments, sinó també la indústria transformadora, i per invertir en campanyes de comercialització que posin en valor el producte de casa nostra.

Els candidats i les candidates de Junts han visitat les instal·lacions del celler per conèixer de primera mà els productes que s’hi elaboren i, en aquest sentit, Tremosa ha posat el Castell del Remei com un exemple d’innovació. “És un celler que ha apostat per la qualitat dels seus productes per aconseguir una bona rendibilitat i, sobretot, comercialitzar. El gran esforç que s’ha de fer des de les terres de Lleida és posar en valor la producció de qualitat que generen, i aquesta és una assignatura pendent, però el Castell del Remei ens marca la línia a seguir”, ha dit Tremosa.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.