Tràmits per declarar arbres monumentals al Monestir de les Avellanes

Ajudaria a preservar exemplars com cinc lledoners plantats a finals del segle XVIII per embellir l’antic camí entre Balaguer i les Avellanes

S’asseu a l’ombra dels lledoners que fa més de dos-cents anys que donen la benvinguda al Monestir de les Avellanes. En total, són cinc exemplars que s’haurien plantat a finals del segle XVIII i que gaudeixen d’un alt valor històric, simbòlic i natural. Amb l’objectiu de preservar-los, el monestir ha iniciat els tràmits per declarar-los arbres monumentals conjuntament amb un pi blanc, un roure i una arbreda de pi de la zona.

En concret, es creu que els lledoners formaven part de la via arbrada que es va habilitar a finals del segle XVIII per embellir l’antic camí entre Balaguer i les Avellanes. En aquest sentit, els tres arbres que s’agrupen plegats representaven un símbol d’acollida per als peregrins.

Un cop el ple de l’ajuntament d’Os de Balaguer va declarar el conjunt d’arbres Bé d’Interès local, el Consell i el Departament d’Agricultura hauran de continuar el procés per decidir si algun dels exemplars reben el distintiu de ser declarats monumentals.


Informa: Ignasi Gómez Cabrera / Miquel Àngel Daviu

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.