Torrelameu organitza la setena edició del Festival Marrameu. Festival de Contes i Espectacles de Carrer

Se celebrarà entre els dies 9 i 11 de juny amb la participació de divuit companyies que oferiran vint espectacles en sis espais diferents del municipi

La vicepresidenta de la Diputació en funcions, Estefania Rufach, i els directors del festival, Pere Pàmpols i Imma Carrascós, han presentat aquest dijous el Festival Marrameu. 7è Festival de Contes i Espectacles de Carrer, que se celebrarà a Torrelameu entre els dies 9 i 11 de juny, sota l’organització de l’Ajuntament de Torrelameu i Festuc Teatre.

El festival és una festa pensada per al públic familiar en la qual es pot gaudir de contes, titelles, arts escèniques, circ i teatre, i on, al llarg dels tres dies, grans i petits tindran espais per jugar amb jocs de fusta tradicionals. És també un espai de parades amb productes infantils de joguines, tèxtil, objectes i contes. Els espectacles es representaran per diferents espais del municipi que s’han adaptat especialment per rebre la programació del festival. Així, s’han programat en sis espais diferents: la Plaça, la Creu, Cal Fuster, la Palmera, la Sala i la Nòria de Torrelameu.

Pel que fa a la programació, Pere Pàmpols ha destacat la proximitat dels espectacles i el fet que hi hagi companyies de renom del territori i d’arreu d’Espanya, com és el cas de l’espectacle ‘Sopa de Pedres’, de la companyia sabadellenca Engruna Teatre, que ha estat programada al Teatre Nacional de Catalunya; l’espectacle de la clown salmantina, Eugenia Manzaneda, que ha estat reconegut amb diversos premis estatals, o l’estrena de l’espectacle de titelles ‘Bunji, la petita coala’, de Festuc Teatre. Ha afegit que “moltes famílies ja esperen el Marrameu” i que “hi haurà molts espectacles amb llengua de signes i un punt d’accessibilitat per si algú té alguna necessitat especial”.

Com en anteriors edicions, hi haurà espectacles gratuïts i d’altres de pagament. En aquest sentit, s’ha informat que la compra d’entrades es pot fer a través de www.entradium.com i, tot seguit, escriure la paraula Marrameu al cercador, o bé al punt d’accessibilitat que s’obrirà al municipi. El preu de les entrades és de 3€.

Estefania Rufach ha recordat que, sense la implicació de la població en l’organització d’un esdeveniment com aquest, “seria impossible. Als pobles petits ja sabem que per tirar endavant iniciatives com aquestes necessitem el suport de tothom. El voluntariat és indispensable”.

Així, divuit companyies presentaran vint espectacles al llarg de dues jornades, que seran les que ocuparan la major part de la programació. Per inaugurar el festival, es farà un taller a La Sala, el divendres, dia 9 de juny, amb la participació de Deixan’s Signar i Festuc Teatre, sota el títol ‘Inclusió i cultura’, en la qual prendran part alumnes de les escoles de Torrelameu, Menàrguens i Corbins.

La part més important de la programació s’ha concentrat els dies 10 i 11 de juny i se celebrarà al llarg de la tarda, iniciant els espectacles a les 17.30 hores, amb la proposta de teatre de titelles ‘M.A.R.E.’, de la Romancera, a Cal Fuster, i acabant, a les 22.30 hores, amb l’espectacle de teatre ‘Polzet’, de Zum Zum Teatre, a La Plaça, per a un públic de més de 8 anys.

Diumenge, 11 de juny, la programació començarà a les 11.00 hores, amb l’espectacle de circ ‘Fuera de Stock, de la companyia de Saragossa Edu Manzanas, que es farà a La Plaça i tancarà aquesta edició del festival a les 20.30 hores, amb ‘Sidecar’, de pessic de Circ, una companyia de circ d’Arbúcies, que actuarà a La Plaça.

Al llarg dels dos dies hi haurà parades i ambient al carrer a La Creu, on també es concentrarà l’espectacle ‘Espai Melic’, de Fet de Fusta, i ‘L’estrany viatge del Sr. Tonet’, de Tombs Creatius (que es podrà veure la jornada de dissabte), i ‘Ecoxoc, d’Activa la Cultura, el diumenge.

Com en anteriors edicions, es segueix apostant per propostes dirigides als més petits i per les companyies lleidatanes convidant-ne d’altres de fora com en aquest cas, les que arribaran de Mataró, Sabadell, Sant Martí de Tous, Badalona, Barcelona, Arbúcies o Salamanca.

Els organitzadors han reivindicat que en pobles petits com Torrelameu també es puguin organitzar grans esdeveniments com aquest, que congrega una bona part dels millors espectacles de contes, clowns, teatre o titelles de Lleida, Catalunya i d’arreu.

El festival –que comptarà amb una quarantena de voluntaris– ha posat a la venta 2.000 entrades, de les quals ja se n’han venut més de 1.200. La previsió és que tots els espectacles estiguin plens, com ja ha passat en anteriors edicions. Imma Carrascós ha destacat la implicació del poble. “És una proposta que ens sentim molt nostra, que hem interioritzat i amb la qual volem traslladar la festa al carrer”.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.