Tornen els tallers de matemàtiques amb cubs de Rubik

El taller forma part del Pla de dinàmica educativa de la Paeria

L’àlgebra, la geometria o les fraccions són matèries que es treballen habitualment a matemàtiques. Però en aquesta classe de l’Escola Gaspar de Portolà avui s’ha treballat d’una manera molt diferent.

Els cubs de Rubik tornen a ser una eina d’aprenentatge a les escoles de Balaguer gràcies al Pla de dinàmica educativa. Aquesta setmana s’han reprès els tallers de Rubikids, un programa dissenyat per ensenyar matemàtiques als infants de forma lúdica a través del cub i la piràmide de Rubik.

Amb una sessió d’hora i mitja realitzant una part teòrica coneixent totes les formes del rubik i una part més pràctica de resolució de reptes, el taller serveix tant per repassar els conceptes treballats prèviament a l’aula com per ensenyar d’una forma més dinàmica i entretinguda.

La Mònica va engegar aquest projecte ara fa sis anys, quan en un viatge a Sud-amèrica amb l’objectiu d’ensenyar a resoldre la piràmide de Rubik als nens i nenes detecta algunes dificultats en l’aprenentatge. És llavors quan Rubikids evoluciona i es converteix en una iniciativa que permet treballar les matemàtiques durant tota l’etapa de primària.


Informa: Gerard Díaz Tribó

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.