Tornada a l’escola atípica després de sis mesos

El curs ha començat amb l’entrada esglaonada per grups, control de temperatura, gel hidroalcohòlic i mascareta obligatòria a partir dels 6 anys

Els nens i nenes han tornat aquest dilluns a les escoles en un curs marcat per la pandèmia. Fa sis mesos que els centres educatius van tancar les seves portes i l’obertura no ha estat comparable a la d’altres anys. Les abraçades i petons del primer dia d’escola s’han substituït per tot un protocol d’accés; entrada esglaonada per grups i curs, control de temperatura, gel hidroalcohòlic i mascareta obligatòria a partir dels 6 anys.

Les escoles intenten donar la major seguretat a la comunitat educativa amb incertesa perquè la situació es canviant dins i fora de les aules. Els protocols en cas de tenir algun positiu o sospitós estan definits pel Departament d’Educació i el personal docent ha hagut de fer una formació.

Les ràtios s’han reduït a 20 alumnes per classe a primària. L’escola Àngel Guimerà de Balaguer ha passat de 10 a 14 grups d’entre 15 i 18 alumnes. Els grups no es podran barrejar i a l’hora del pati s’han establert diferents torns i zones. Els tutors impartiran totes les matèries menys especialitats com l’anglès.

El Paer en cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, insisteix en que és necessària la implicació de tothom per evitar la propagació del virus sense la necessitat d’haver d’aturar l’activitat.

L’escola Àngel Guimerà ha obert aquest dilluns les seves portes amb il·lusió i contents de comptar amb 11 alumnes nous a P3 després que finalment el Departament d’Educació i la Paeria de Balaguer frenessin el seu tancament almenys per un temps.

El curs escolar ha arrencat aquest dilluns a la demarcació de Lleida amb 55.934 alumnes, 1.275 menys que l’any passat. Ho fa també amb 141 professors de baixa a causa de la Covid-19.


Informa: Anna Requena

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.