‘The Covid Game’, un nou videojoc per ajudar a fer entendre la importància del confinament als més petits

Un mestre de secundària de la Seu d’Urgell dissenya l’eina divulgativa, disponible per ordinadors, mòbils i tauletes

Pantalla del videojoc ‘The Covid Game’ en la que es veu el personatge fora de casa i com s’està propagant el virus. Imatge facilitada per Marc Llovera el 30 de març de 2020 (Horitzontal).

El professor de tecnologia de l’Institut La Valira de la Seu d’Urgell, Marc Llovera, ha creat un videojoc per ajudar a fer entendre als infants la importància que té l’aïllament domiciliari per frenar el coronavirus. A ‘The Covid Game’, l’usuari ha d’intentar arribar a casa per confinar-se abans que el virus el toqui i evitar que aquest es multipliqui per tres, simulant el volum de contagis que es produeix entre humans. L’eina, que té un caràcter divulgatiu i de conscienciació, està disponible gratuïtament a través d’Internet i s’hi pot accedir tant amb ordinador, com mòbil o tauleta. A la pantalla també hi surt un hospital com a lloc on curar-se de la malaltia, tot incidint que aquest procés és més lent que el de l’evolució de la pandèmia.
El videojoc està pensat com una activitat per fer en família i “reflexionar sobre què passa durant la partida”, segons explica Llovera. Per començar, cal triar un personatge humà femení o masculí, el qual s’ha de portar a casa abans que la covid-19 l’infecti. A més, cada vegada que el virus toca una de les cantonades de la pantalla “es mou més ràpid” i hi ha més possibilitats de contagi, diu el professor de tecnologia que l’ha ideat.

Una opció que també es dona en cas d’infecció és la d’amagar-se darrere l’edifici de l’hospital per guarir-se i “esperar que la pandèmia disminueixi per arribar amb seguretat a casa”, explica Llovera, que afegeix que l’objectiu és que els més petits comprenguin que això seria l’equivalent a un ingrés hospitalari per curar-se. El joc i la pàgina web www.thecovidgame.com on està disponible s’ha creat amb “scratch i codi html”, recursos que disposa l’alumnat se 3r i 4t d’ESO de l’institut, segons detalla el mestre.

Llovera remarca que “per tal que la canalla n’extregui conclusions”, cal fer-los veure com prolifera la covid-19, a més de fer èmfasi en com el personal sanitari ajuda a curar als afectats i, sobretot, la importància que té confinar-se. “Per a elles i ells pot ser difícil” entendre que han d’estar diverses setmanes a casa “tot i que segur que els pares i les mares els hi ho han explicat molt bé”, diu el professor, que conclou que, no obstant, aquest joc “replica la situació real” de propagació de la malaltia.

Tot i que portar el personatge a casa i “vèncer la partida” resulta molt fàcil, Llovera convida a repetir el joc diverses vegades per experimentar què passa si es decideix exposar-lo al risc durant més estona. Així, l’objectiu és que l’usuari pugui visualitzar com el virus es va multiplicant successivament per tres i que, en el cas de l’hospital, els pacients curats van sortint d’un en un.


Informa: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.