Térmens recupera el Cicle de Xerrades d’Estiu

La primera conferència va anar a càrrec de l’Arxiu Comarcal amb la presentació del projecte “La recuperació del passat a través de la memòria oral de Térmens”

Presentació del projecte de l’Arxiu Comarcal de la Noguera a Térmens (Foto: Aj. Térmens)

El dijous al vespre, Térmens va donar inici de nou al Cicle de Xerrades d’estiu, després de no poder-ho fer al 2020 per culpa de la pandèmia.

La primera xerrada va anar a càrrec de la directora de l’Arxiu Comarcal de la Noguera, Maite Pedrol i l’historiador Gerard Costa que van explicar el projecte “La recuperació del passat a través de la memòria oral de Térmens”, que consisteix a fer una gravació a la gent gran de la vila perquè a través dels testimonis dels veïns i veïnes, poder deixar petjada de la història de Térmens.

Durant les properes setmanes el cicle seguirà amb més conferències:

El dijous 22 de juliol a les 21:30h la conferència anirà a càrrec de l’escriptora Teresa Ibars per presentar el seu llibre “Atles de l’Oblit”. Tindrà lloc a la Sala d’Actes de l’Ajuntament.

El dijous 29 de juliol, el termení Arnau Barios i Xènia Dyakonova parlaran de la traducció que han fet del rus al català de “Puixkin i l’Eugeni Oneguin”. Tindrà lloc a la Sala d’Actes de l’Ajuntament.

I finalment, el 28 d’agost, s’ha organitzat una tarda de poesia i música amb “Les Certeses” amb la intervenció de la seva l’autora, Helena Rufat, a més de rapsodes i músics de Térmens, i es farà a les 20h al Centre Cultural sant Joan de Térmens.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.