Térmens estrena gegantona

Térmens enllesteix els últims retocs de la seva nova gegantona. Aquesta ha estat creada per l’escultora gegantera Cristina Colilles, infants del poble i els seus familiars mitjançant un taller d’imatgeria popular. Aquest és el quart any que la vila ofereix l’activitat que ha permès augmentar la seva imatgeria festiva.

La gegantona representa una nena que surt a buscar caragols, una pràctica molt típica a la zona, per això la seva faldilla pintada a mà té aquests motius silvestres. Està feta de cartró pedra i fusta i el seu poc pes permet que un infant la pugui fer ballar.

Des de principis de juliol aquest grup de nens i nenes s’ha bolcat en fer realitat el projecte de crear una nova gegantona per a la vila de Térmens. Ha estat una creació cent per cent artesanal de la que se’n senten molt orgullosos.

La gegantona es podrà veure durant l’any a l’ajuntament de la vila o al centre cultural Sant Joan. El seu nom es coneixerà per la festa major de setembre, quan també serà batejada i sortirà a ballar per primera vegada.


Informa: Anna Requena

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.