Teresa Jordà titlla el nou decret de dejeccions “d’ambiciós i valent” en la seva visita a Albesa

La Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha visitat aquest dimecres una parcel·la de l’Algerri Balaguer on s’apliquen mètodes avançats de fertilització de sòls

La Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha visitat aquest dimecres una parcel·la de l’Algerri Balaguer on s’apliquen mètodes avançats de fertilització de sòls. Es tracta d’una metodologia més controlada gràcies a l’aplicació de les noves tecnologies. La consellera ha visitat aquest terreny d’ Albesa (la Noguera) després que el govern de la Generalitat aprovés el nou decret de gestió de la fertilització del sòl i de les dejeccions ramaderes.  Una nova llei que aprofundeix en un model de gestió basat en les dejeccions com a recurs i el que la consellera ha titllat de valent i ambiciós.

Una nova llei amb 3  grans línies d’actuació: la millora en origen en la gestió de les dejeccions de les explotacions ramaderes, incloent-hi el seu tractament; la innovació i millora en les aplicacions als sòls, mitjançant una fertilització orgànica d’excel·lència, i el control i seguiment d’aquestes aplicacions, garantint la seva traçabilitat.

Una nova llei amb la que es pretén també assegurar que la gestió real sigui més eficient, fent un ús més adequat dels fertilitzants orgànics i minerals per millorar la qualitat dels sòls i de les aigües subterrànies, a la vegada que vol garantir la viabilitat i la sostenibilitat de les explotacions agrícoles i ramaderes del país.

En aquest sentit el decret també estableix una moratòria absoluta de dos anys per a la construcció de noves granges i ampliació de la capacitat d’aquelles existents que estiguin situades en un dels 66 municipis amb un alt índex de càrrega ramadera

El Decret representa una inversió de 800.000 euros per a l’Administració.


Informa: Miki Daviu

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.