Tallers per aprendre a ballar “La Galop de Balaguer”

Es ballarà el proper diumenge 15 de setembre en el marc de la festa de l’Harpia

Balaguer recuperava l’any passat “La Galop de Balaguer”, una dansa tradicional que es ballava durant l’antiga Fira dels Enamorats que se celebrava a la capital de la Noguera al mes de setembre. L’esdeveniment va adquirir aquest nom perquè tot i ser una fira de bestiari s’hi pactaven nombrosos casaments i La Galop era el primer contacte físic de les parelles.

En el marc del projecte impulsat per l’Ajuntament de Balaguer i el Museu Comarcal de la Noguera amb l’objectiu de recuperar antigues tradicions de la ciutat, aquest serà el segon any que el ball de La Galop forma part del programa de la festa de l’Harpia. És per això que la plaça del Museu s’ha convertit aquest dimarts i dijous, i ho farà el proper dia 12, en un espai  de trobada per aprendre a ballar aquesta dansa que necessita la col·laboració ciutadana i que es fàcil i intensa a la vegada.

El projecte de recuperació d’aquest ball es feia a través de l’Àrea de Cultura, en col·laboració entre l’Ajuntament de Balaguer, el Museu comarcal de la Noguera, l’Escola de Música i l’espai de Dansa i Creació “La Xemeneia”.

La ballada massiva serà el proper diumenge 15 de setembre a partir de la una del migdia a la plaça Mercadal i tot seguit es farà el “Vermut dels Enamorats” a l’espai gastronòmic de les Tavernes.


Informa: Anna Requena

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.