Síria i Turquia

Rafel Molina

El que ha passat a Síria i Turquia és tan absolutament brutal que ha deixat tota la resta de notícies en un segon o tercer termini.

De moment porten dotze mil morts i un nombre indeterminat de ferits, i cal pensar que aniran augmentant, morts i ferits,  a mesura que passin els dies i vagin reconeixent la impossibilitat de moure la quantitat de runa que tenen amuntegada i la precarietat dels mitjans de què disposen, sobretot al camp i les ciutats més o menys aïllades.

Molts pobles han quedat sense aigua ni llum i ara diu que comença la neu i el fred. Un panorama esborronador.

Cal dir també que a Síria estan en guerra des de fa dotze anys i que encara hi ha qui veu ara una bona oportunitat per desfer-se d’enemics tradicionals. Tot en nom de Déu, naturalment.

Fa vergonya dir-ho però el criminal que tenen de president a Turquia,  fa tota la cara de que es quedarà  amb tots els ajuts que els arribin i acabarà de matar de fam, de fred i de misèria als kurds que ja té històricament  amenaçats. Una vergonya de persona.

Zelenski, el president d’Ucraïna demana avions i tancs a diversos països europeus per tal de poder plantar cara al Putin. Una vegada més, els més pobres de cada país, acabaran pagant les conseqüències.

Nosaltres, com que vivim al rovell de l’ou, seguim amb les nostres batalles caïnites i l’exhibició de paquetets ridículs.

Potser sí que ara quan ens quedarem sense farina, sense oli i sense patates, passarem a l’acció i ens decidirem a fer alguna cosa.

Així ho espero.

Salut i república.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.