S’informatitza la planta d’aigua potable de Balaguer

L’ajuntament de Balaguer ha acabat el procés d’informatització de la planta d’aigua potable de la ciutat, la qual cosa permetrà controlar a través del mòbil la situació de la potabilitzadora i dels dipòsits d’aigua, així com conèixer al moment qualsevol incident en aquestes instal·lacions. La culminació d’aquest procés estava pendent des de feia dos anys, malgrat que el sistema informàtic de la potabilitzadora estava instal·lat i només faltava connectar-lo.Al respecte, l’alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé, ha explicat que “tot i estar preparat el sistema, no s’utilitzava, la qual cosa comportava tenir una persona fixa controlant la planta”. “S’havia fet una important inversió, que, a més a més, suposa una millora substancial de la gestió i estalvi de costos, i, en canvi, no es feia funcionar, cosa que demostra la deixadesa de l’anterior equip de govern”, ha afegit.

Gràcies a la introducció de les noves tecnologies, els tècnics municipals podran controlar l’estat de les instal·lacions des del mòbil i sense necessitat d’estar físicament a la planta. Així mateix, el nou sistema garantirà que als dipòsits hi hagi sempre un nivell estable d’aigua potable (al voltant del 98%), de manera que les bombes de la potabilitzadora s’engeguin o s’apaguin en funció de les necessitats del moment. De retruc, això comportarà un important estalvi energètic, ja que, fins ara, les bombes funcionaven permanentment. En canvi, ara, quan la demanda baixi, per exemple a la nit, les màquines deixaran de funcionar durant unes hores.

Pel que fa al control, el sistema informàtic registra instantàneament qualsevol incident a les instal·lacions, de manera que si hi ha una aturada en el bombatge, en els analitzadors o en la potabilització d’aigua, avisa a través del mòbil del punt on s’ha produït l’avaria. D’altra banda, l’alcalde ha indicat que la posada en marxa d’aquest sistema suposa una major eficiència, tant pel que fa al funcionament de la planta, al manteniment preventiu o a la reparació de possibles incidències. “També ho notarà el ciutadà, ja que, en cas que hi hagi una interrupció del servei, l’averia es podrà resoldre més ràpidament”, ha dit.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.